Café

Cafe Sjiek

Dat smaakt naar... Mestreech

In het oude stadscentrum van Maastricht, op 2 minuten lopen van het Vrijthof, ligt Mes Amis. De passie voor Limburgse wijn en gastvrijheid van gastvrouw Annaline zorgt voor een gemoedelijke sfeer.

TYPE
Café
PRIJS
€€
KEUKEN
Frans, Regionaal
VOORZIENINGEN
Terras

Mestreechs keteerke.

Cafe Sjiek is bekend terrein voor elke Mestreechteneer. Sinds 1982 is het het eerste eetcafe in Maastricht en dat is zeker bekend! Ammezasie is gegarandeerd bij Sjiek: op hun heerlijke terras of in hun knusse cafe, het is allemaal even gezellig. Reserveren kan hier niet, alles ongedwongen dus een Mestreechs keteerke kan hier zeker ;)

Tip

Ook Sjiek heeft een eigen branding, kijk eens door de hele zaak en vind overal de Mestreechse lui terug. Op onder andere hun eigen ‘Sjieke ies’ en de wijnglazen. Veel ontdek plezier!
Geen restaurant, eerder een huiskamer. De kleine variant van het Franse grand café. Met in de zomer het voordeel van een groot buitenterras in het historische stadspark. Café Sjiek bestaat sinds 1982 en is niet meer weg te denken uit Maastricht. Hier ontmoet men elkaar. Om samen te eten, te genieten van een goed glas wijn of voor een goed gesprek. Op de kaart staan vooral verse, eenvoudige gerechten uit Maastricht en de regio: zuurvlees, wild, bloedworst en zuurkoolschotel. Maar ook om zijn tournedos Verjans, pasta Arabica of Salade Olivier staat Café Sjiek bekend. Omdat goed en simpel (h)eerlijk is! Op de uitgebreide wijnkaart vind je grote en kleine huizen uit Frankrijk, Italië en zelfs Maastricht. Uiteraard voor redelijke prijzen. Patron Robin Berben is een gastheer pur sang en heeft op culinair gebied zoveel ervaring, dat hij weet wat de Bourgondische gast graag wil nuttigen. Zorgvuldig wordt het inkopen van ingrediënten met de keukenbrigade overlegd. Met verse producten worden de gerechten op ambachtelijke wijze bereid. De keukenbrigade bestaat uit ervaren koks, allen met een grote liefde voor koken. Het koken is bij Cafe Sjiek zo’n feestje, omdat er bijna dagelijks aan de kaart wordt gesleuteld en ze hun creativiteit hierin kwijt kunnen. Sjieke groeten en tot zoe!

Openingstijden*

Maandag
17:00 - 23:00
Dinsdag
17:00 - 23:00
Woensdag
17:00 - 23:00
Donderdag
17:00 - 23:00
Vrijdag
17:00 - 23:00
Zaterdag
12:00 - 23:00
Zondag
12:00 - 23:00
*
LET OP: Openingstijden kunnen afwijken tijdens feestdagen of bepaalde seizoenen. Bekijk hier de meest recente openingstijden

Locatie

Culinaire hoogstandjes

Dat smaakt naar meer!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste acties

100+ restaurant liefhebbers gingen u al voor!

Ontdek meer restaurants

€€

't Kläöske

Frans • Italiaans • Mediterraans
Gelegen aan het mooiste plein van Maastricht heeft ‘t Kläöske een prachtig terras...
€€

Luster

Frans
Aan het charmante Vrijthof is Luster gevestigd. Met een geheel nieuw concept, geïnspireerd...

Coffeelovers

Koffiehuis
Sinds 1878 een begrip in Limburg, de heerlijke bonen van Blanche Dael die...

Extra genieten? Deel!

Op zoek naar een cadeau dat altijd in de smaak valt bij vrienden, familie en (zaken)relaties? Dan geef je de Les Tables cadeaubon!

Ideaal als cadeau voor vriend, familie of zakenrelatie
Geldig bij al onze 25 aangesloten restaurants
Ideaal als cadeau voor vriend, familie of zakenrelatie
Bestel onze cadeaubon