Dat smaakt naar... Bouchon d'en Face

27 maart 2023
Wim Lousberg

Franse chansons, authentieke Franse gerechten en de échte joie de vivre, dat beleef je bij Bouchon d’en Façe! Phakeme (Puk) Luthuli, eigenaar en chef, neemt je mee door het bijzondere verhaal van de zaak. Dit verhaal doet hij samen met Piet Joosten, sommelier, met net zo’n indrukwekkend verhaal als Puk. Hoe wegen elkaar altijd weten te kruizen…

Alle wegen leiden naar Bouchon d’en Façe

Sinds jongs af aan hebben de twee kompanen een kloppend horecahart. Puk is op 14-jarige leeftijd begonnen bij Slavante in de afwas en Piet komt uit een horecafamilie; met zijn vader in de horeca en zijn eerste baantje als glazenwasser achter de bar werd de liefde voor de horeca er met de paplepel ingegoten. Beiden met hun rugzakje vol ervaring en hun blik op oneindig, begonnen ze met goede moed bij Lure. Nadat ze hier weer ervaring hebben opgedaan, gingen ze allebei in de leer bij Björn van restaurant Le Bon Vivant. “Ik loop Puk een beetje achterna”, aldus Piet. Ook bij Bouchon d’en Façe bleef hij -uiteraard- niet achter. Piet: “Toen ik in de leer was bij Le Bon Vivant, werd de liefde voor wijn geboren. Ik heb hier steeds meer geleerd over wijnen, totdat ik op een gegeven moment deed alsof ik sommelier was door goed op te letten bij proeverijen, vooral autodidact dus.” Ondertussen hebben zowel Puk als Piet WSET niveau 2 en 3 op zak en zijn ze bezig met niveau 4, het leren is dus nooit gestopt voor de twee kompanen!

Zijn passie voor wijnen bracht hij mee naar Bouchon d’en Façe. Hier zorgt hij ervoor dat de huiswijn in ieder geval voor iedereen betaalbaar blijft, maar zijn passie zie je zeker terug in de andere bijzondere Franse wijnen. Hij maakt gebruik van verschillende leveranciers, zodat hij uit iedere Franse streek een fantastische wijn kan schenken. De parels op de kaart? Dat is voor Puk absoluut de Mâcon Verzé en voor Piet de Touraine Amboise.

Ambiance à volonté

Terwijl de chansons je oren vullen, vullen de heerlijke Franse gerechten je maag (en mond). De échte authentieke Franse gerechten vind je hier. Van confit de canard tot beignets van kalfshersenen; gepaard met verrassende Franse wijnen is jouw avond iedere keer een belevenis. Bouchon d’en Façe zorgt voor jouw complete avondje uit, ze passen zich helemaal aan naar de wensen van de gast. “Er zijn mensen die komen voor een echte goede bavette met een glas wijn, maar ook mensen die tijdens de Tefaf helemaal in de watten gelegd willen worden. Beiden zijn hier op de goede plek, we passen ons aan naar de gast en voelen aan hoe zij die avond graag willen beleven.” Chef Puk bereidt met passie jouw favoriete Franse gerechten, waar je dat vleugje liefde in proeft. Sinds kort trekken ze hun ambiance door, naar de buren! Dit pand hebben ze recent verbouwd tot proeflokaal en is sinds 1 april geopend. Hier zullen ze proeverijen met Piet organiseren (zeker een aanrader!). Door de gemoedelijke sfeer en ruimte is het proeflokaal ook zeer geschikt voor de groepen die ze mogen ontvangen.

Een kijkje in de keuken van…

Als ze mogen kiezen waar ze een kijkje mogen nemen in de keuken van een ander lid, kiezen ze eigenlijk heel verschillend! Kok Puk zou kiezen om nog een keer terug te gaan naar Björn van Le Bon Vivant: “Toen ik er laatst was, hadden ze de hele keuken omgegooid. Er verandert steeds meer en dat lijkt me leuk om nog eens te zien. Daarnaast lijken Mes Amis en Fitz Roy me ook heel erg leuk om eens binnen te kijken.” Maar Piet daarentegen, gooit het over een andere boeg: “Ik zou graag eens willen kijken bij Luster of Il Bacaro. Zo’n zaak aan het Vrijthof pakt het heel anders aan dan wij en het is ook een veel groter bedrijf. Het lijkt me interessant aangezien ik daar heel weinig ervaring mee heb.”

Puk, Piet en de rest van het team (be)groeten je graag met Franse chansons, lekkernijen en heerlijke wijnen. Reserveer jij alvast een tafeltje?

Dat smaakt naar meer!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste acties

100+ restaurant liefhebbers gingen u al voor!

Extra genieten? Deel!

Op zoek naar een cadeau dat altijd in de smaak valt bij vrienden, familie en (zaken)relaties? Dan geef je de Les Tables cadeaubon!

Ideaal als cadeau voor vriend, familie of zakenrelatie
Geldig bij al onze 25 aangesloten restaurants
Ideaal als cadeau voor vriend, familie of zakenrelatie
Bestel onze cadeaubon