De akte van ambitie

6 februari 2020
Wim Lousberg

Met concrete acties gaan werken aan een blijvende goede bereikbaarheid van het centrum en minder CO2-uitstoot om zo een bijdrage te leveren aan een gezonde woon-, werk- en leefomgeving. Dat is de ambitie van Les Tables.

Daarom heeft ook de horecabranchevereniging zich aangesloten bij de stadsaanpak Maastricht Bereikbaar, in navolging van Vereniging Ondernemers Centrum, Ondernemend Wyck, Mecc Maastricht, Bonnefantenmuseum, Q-park, Maastricht Marketing en Centrummanagement. Les Tables wil haar leden, bewoners, gasten en andere brancheverenigingen inspireren om samen de beweging te maken naar duurzamere mobiliteit en een leefbare en veilige binnenstad!

Op 6 februari is een gezamenlijke ‘Akte van Ambitie’ ondertekend. Annaline Doelen, bestuurslid Duurzaamheid & Innovatie van Les Tables: “Onze 23 leden willen bewust hun omgeving inspireren. Als ondernemer profiteer je meestal pas op langere termijn van duurzaamheid. Máár … op korte termijn kun je al bijdragen aan de manier waarop de gast de stad ervaart, namelijk gastvrij, gezond en veilig. Daar werken we samen hard voor.”

De stadsaanpak Maastricht Bereikbaar voor bezoekers, ondernemers en belangenorganisaties is een van de projecten van Programmabureau Zuid-Limburg Bereikbaar. Het Programmabureau werkt aan duurzame mobiliteit in stad en regio. Directeur Louis Prompers: “Chapeau voor die ondernemers die bovenop hun dagelijkse inspanningen samen met ons willen investeren in meer duurzame mobiliteit. Gasten zijn tegenwoordig op zoek naar beleving; winkelen, film, theater, musea en zeker ook horeca! Met een experience voor bezoekers maken we gezamenlijk Maastricht toekomstbestendig.”

Les Tables gaat komende tijd met volgende acties van start:

Werken aan de bereikbaarheid van Maastricht voor bezoekers. Met de SlimmeKaart van Maastricht Bereikbaar, die makkelijk is toe te voegen aan de websitevan ondernemers, vinden bezoekers alle actuele verkeers- en parkeerinformatie.

Werken aan ‘groene’ stadslogistiek. Drie maanden lang zullen de 23 Les Tables leden een ‘e-cargo bike’ en een ‘family urban Arrow bike’ testen als alternatief voor de auto. Les Tables zal samen met Ondernemend Maastricht gesprekspartner zijn voor Zero Emissie Stadslogistiek, waarbij o.a. wordt nagedacht over collectieve afvalinzameling en gebundelde bevoorrading.

Werken aan een ‘groener’ reisgedrag van de eigen medewerkers. Via een Mobiliteitsscan wordt in kaart gebracht waar medewerkers wonen en hoe zij naar het werk reizen. Gekeken wordt naar andere mogelijkheden via Openbaar Vervoer, P+R en fiets zodat niet voor iedere rit automatisch voor de auto wordt gekozen.

Dat smaakt naar meer!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste acties

100+ restaurant liefhebbers gingen u al voor!

Extra genieten? Deel!

Op zoek naar een cadeau dat altijd in de smaak valt bij vrienden, familie en (zaken)relaties? Dan geef je de Les Tables cadeaubon!

Ideaal als cadeau voor vriend, familie of zakenrelatie
Geldig bij al onze 25 aangesloten restaurants
Ideaal als cadeau voor vriend, familie of zakenrelatie
Bestel onze cadeaubon