De top 20 (gastronomische) hotspots voor jouw herfstvakantie in Maastricht.

27 september 2020
Wim Lousberg

De omgeving verkennen in Maastricht tijdens de herfstvakantie? De gastvrije leden van Les Tables hebben delokale culinaire en shopping hotspots voor jou in kaart gebracht.

Tijdens jouw herfstvakantie in Maastricht wil je natuurlijk alle bezienswaardigheden zien, meemaken en proeven. Waarom onze routes volgen? 'Eat where the locals meet’ is het motto van Les Tables en daarom krijg jij tijdens onze stadswandelingen dé geheime plekjes van de Maastrichtenaar te zien. 

Les Tables heeft voor jou twee routes bedacht: de shopping route of de Bourgondische route.  De sfeerbeschrijving per wandeling lees je hieronder of ga direct naar de routes!

Bourgondiërs:

Onze Bourgondische route leidt jou door alle kleine verborgen straatjes en steegjes aan beide kanten van de Maas. Je zult op ieder plekje de “Mestreechter geis” voelen en ervaren. Van oude gebouwen en andere bezienswaardigheden uit de late middeleeuwen tot aan een paar van de laatste architectonische snufjes die Maastricht herbergt. 

Maar bij al dat wandelen en verwonderd rond ‘loeren’ (Maastrichts dialect voor kijken) hoort natuurlijk ook een hapje en een drankje. En dat kan natuurlijk allemaal bij onze culinaire vriendenclub. Van een “pèlske” in de bruine cafeetjes Poshoorn of Au Mouton Blanc tot aan de weelderige wijnen met diner in de taverna La Vaca of het wijnrestaurant Mes Amis, wij bieden het!

Je vindt het allemaal op deze route! PS. Wij houden onze klanten graag veilig en daarom volgen de leden van Les Tables de richtlijnen van het RIVM i.v.m. het Covid-19 virus.

Mestreech Sjiek en Sjoen, de shopping route:

Misschien ontwaak je wel in het pittoreske le petit Bonheur of het hippe Fitz Roy Urban Hotel. Of je parkeert fris en fruitig je auto bij de parkeerplekken Frontenpark of de Sphinx. Waar je ook start onze Les Tables shopping route leidt jou door alle ‘sjieke en sjoene’ winkelstraten die jij gezien moet hebben in Maastricht. Van de Grote Staat (met alle grote winkels in het centrum) tot het hippe Wyck of de luxueuzere Stokstraat Kwartier, de stadswandeling biedt het allemaal. 

Maar we zouden geen Bourgondiërs zijn als we je tijdens het winkelen niet minimaal drie gastronomische hotspots zouden laten ontdekken. En laten wij, culinaire vrienden van Les Tables, nou ook in de sjieke en hippe winkelstraten onze bourgondische dranken en specerijen aanbieden. In het historische Stokstraat Kwartier vind je bijvoorbeeld het idyllische – en verborgen- terras van restaurant Rozemarijn of je kunt afsluiten met een vis menu met bijpassende wijnen bij restaurant ‘O’ in het eigentijdse Wyck. 

Zo zijn er veel opties en je vindt het allemaal op deze route! PS. Wij houden onze klanten graag veilig en daarom volgen de leden van Les Tables de richtlijnen van het RIVM i.v.m. het Covid-19 virus.

Startpunt: Grote Staat:

Parkeren: Frontenpark, Sphinx of Maastricht Noord

Dat smaakt naar meer!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste acties

100+ restaurant liefhebbers gingen u al voor!

Extra genieten? Deel!

Op zoek naar een cadeau dat altijd in de smaak valt bij vrienden, familie en (zaken)relaties? Dan geef je de Les Tables cadeaubon!

Ideaal als cadeau voor vriend, familie of zakenrelatie
Geldig bij al onze 25 aangesloten restaurants
Ideaal als cadeau voor vriend, familie of zakenrelatie
Bestel onze cadeaubon